Nicolai Meldgaard Eskesen
Det at David O. Russels The fighter har modtaget flere oscarnomineringer heriblandt for bedste film, må siges at være mere end forudsigeligt, da filmen indeholder alt det som et klassisk hollywooddrama skal. En sand historie bygget på boksebrødrene Mickey (Mark Wahlberg) og Dickys (Christian Bale) liv, gode skuespilpræstationer og en lykkelig slutning, der hylder den amerikanske myte om at få succes selvom man er rundet af fattige kår.
I 1977 overraskede Sylvester Stallone og holdet bag Rocky ved at vinde oscaren for bedste film, for dramaet om arbejderen Rocky Balboa, der uventet får en chance i en kamp imod verdensmesteren Apollo Creed i boksning. En succes der affødte ikke ringere end 5 efterfølgende film senest med efternøleren Rocky Balboa fra 2006.
At David O. Russel og Mark Wahlberg, der har produceret filmen The Fighter har haft Rockys succes i baghovedet parret op med sidste års oscarnominering af Daren Aranofskys The Wrestler, er ikke svær at forestille sig, men på trods af den let identificerbare kalkulation, skaber filmen faktisk et intenst og seværdigt drama undervejs.
Mickey Ward er i Wahlbergs skikkelse godt i gang med sin karrierer, modsat hans bror Dicky, der havde sin storhedstid i slutningen af 70´erne, da han vandt en kamp over legenden Sugar Ray Leonard. En bedrift han lever højt på og flittigt fortæller det kamerahold, der fra starten af filmen følger brødrene rundt i deres hjemby Lowell. Det står hurtigt klar for tilskueren og folkene omkring Dicky, at filmens emne handler om stofafhængighed, hvor han i fornægtende tror. at det er en film om hans comeback til boksning.
Udover Dicky som træner har Mickey sin mor (Mellisa Leo) som manager, selvom hun dybest set er mere interesseret i at være i centrum frem for at lytte til sin søn. Klemt mellem sin stofafhængige bror og sin egocentrerede mor ender han med at sige ja til en kamp imod en større bokser. En kamp han taber stort og voldsomt. Han søger efterfølgende trøst hos den viljestærke Charleen (Amy Adams) der langsomt giver ham troen tilbage på sig selv, og får ham til at stoppe arbejdet med familien for at få gjort noget positivt ved karrieren. Men det er ikke let sådan at vælge familien fra.
The Fighter er et klassisk forudsigeligt melodrama om outsideren, der på trods af mange problemer ender som verdensmester i boksning. At man alligevel er revet med og underholdt i lange perioder af filmen skyldes det solide håndværk David O. Russel og filmfotograf Hoyte Van Hoytema og klipper Pamela Martin(som også har modtaget en oscarnominering) har lagt i filmens miljøbeskrivelser og boksescener. Kronen på bokseværket og den absolutte grund til at se The Fighter finder man i skuespillet, der fortjent har kastet hele tre oscarnomineringer af sig til Melissa Leo og Amy Adams for bedste kvindelige birolle og en til Christian Bale i rollen som junkiebokseren Dicky Eklund. Det er imponerende at Bale næsten stjæler hver en scene han er med i med sin kompromisløse og intense portrættering af en karakter, der så nemt kunne være faldet i klicheernes rækker, hvilket gør at han så afgjort må være favorit til at gå hjem med den gyldne oscarstatuette den 27. Februar.