I en tid hvor vi bliver bombarderet med superheltefilm, er ‘Deadpool’ stadig forfriskende anderledes, flabet og politisk ukorrekt.
I ‘Deadpool 2’ møder vi igen Deadpool eller Wade, som han rigtigt hedder, spillet af Ryan Reynolds. Han har siden den sidste film haft travlt med at dræbe skurke og være i et lykkeligt forhold med sin kæreste, Vanessa. Da Vanessa dør, må Wade dog reflektere over, hvad der betyder noget for ham og hvad der egentlig er vigtigt i livet. Han bliver kort tid efter hentet af nogle af de mutanter, der udgør The X-men, som vil bruge Wades kræfter til at kæmpe for det gode. En supersoldat ved navn Cable er nemlig på jagt efter en ung mutantdreng, så Wade må samle et hold for at beskytte ham.
Ryan Reynolds spiller igen ‘Deadpool’ og er derudover også producer på filmen samt med til at skrive manuskriptet. Både den første ‘Deadpool’ og 2’eren er Ryan Reynolds hjertebørn og det er takket være ham, at vi har fået disse film. Han er også virkeligt god som Wade og leverer både replikker og jokes sublimt. Derudover er det simpelthen en stærk præstation, der skaber en tredimensionel figur, der fanger publikum lige fra første scene.
Takket være Deadpool har vi nu R-ratede superheltefilm
‘Deadpool’ fra 2016 var den første rigtige R-ratede superheltefilm. Det er anderledes end i mange andre superheltefilm, hvor der hverken er blod, afrevne legemsdele eller bandeord med. Det er dejligt fornyende at man tør lave en film som rammer plet på så mange andre punkter, og alt i alt gør det at ‘Deadpool 1 og 2’ ikke bare er virkelig gode superhelte- og actionfilm, men derudover ender med at blive ekstremt sjove komedier, på grund af de meget velskrevet jokes og fantastiske leveringer af dem. .
David Leitch som instruerer ‘Deadpool 2’ har tidligere instrueret ‘John Wick’ og ‘Atomic Blonde’ – altså to meget flotte film, hvor især actionsekvenserne er virkelig godt koreograferede og instruerede. I ‘Deadpool 2’ er actionsekvenserne også sindssygt flotte. De har en tyngde i kampscenerne, der både gør dem realistiske og samtidigt virkelig medrivende.
Udover Ryan Reynolds er Josh Brolin, Morena Baccarin, T.J. Miller og Julian Denisson også med. De giver gode præstationer, og især er de ekstremt gode til at levere deadpan jokes. Den timing som jokes bliver leveret med og den sarkasme, som gennemsyrer hele filmen gør igen at ‘Deadpool’ skiller sig ud fra mængden.
En anden ting som er fedt i ‘Deadpool 2’ er, at Deadpool konstant leverer referencer til andre superheltefilm, popkultur samt kendte mennesker. Deadpool bryder også konstant den 4.væg og taler direkte til publikummet. Alt dette gør, at den virkelig er et dejlig politisk ukorrekt bekendtskab, som er mindst ligeså god som ‘Deadpool’ fra 2016 – måske endda en smule bedre.
Billede: Nordisk Film