Med taglinen “Radical girls in an ordinary world” er der lagt op til rebelsk og farverig teenage-smadder – både i indhold og format.
Seneste film på rullen hos det danske produktionsselskab Adomeit Film er landet. Ikke i de danske biografer landet over, men i konkurrencen om at vinde en løvestatuette til filmfestivalen i Venedig i sideprogrammet International Film Critics’ Week. Med den udtagelse positionerer Adomeit Film med Katja Adomeit som producer sig solidt i arthouse-film miljøet, efter ‘At elske Pia’ modtog stor ros ved dette års Berlinale. Begge film placerer sig i en nyopfunden genre, der er en hybrid mellem dokumentarisme og fiktion med ‘rigtige’ mennesker foran kameraet.
Provokerende neon-eksplosion
Alene efter første øjekast er man ikke i tvivl om, hvorfor ‘Team Hurricane’ er noget helt særligt. De provokerende, blinkende neonfarver, Twin Peaks fonten og hjemmevideo-lignede klip der eksploderer over skærmen til lyden af den svensk-thailandske rapper Thaiboy Digital. Det vidner om, at ‘Team Hurricane’ er ungdomsfilm på ungdommens præmisser. Et befriende træk når man har set et utal af film om teenagere, der skildres af voksne, der opfatter unge anderledes end unge selv. etop sammenstødet mellem den voksne verden og ungdommens verden er i højsædet i ‘Team Hurricane’.
Teenagepiger når nye højder
Otte unge pigers kosmos skaber rammen om tegningen af en generation. Piger der står ved dem selv, blander sig i køn og seksualitet, iscenesætter sig selv og har langefingeren forrest i mødet med resten af verden. Hele fremstillingen er ærlig, rå og usødet men ikke poleret, som det har været tilfældet i danske ungdomsfilm som ‘Råzone’ (2006) og ‘Supervoksen’ (2006). Hver pige bidrager med sin sjæl til fællesskabet i ungdomsklubben, hvor de alle mødes og udfolder sig. Ingen følelser er for store og ingen for små til at blive indkapslede i en neonfarvet gelékugle, der let og elegant kæler om pigernes androgyne og pubertære kroppe.
Når medier mødes
En blanding af levende billeder optaget med mobil, på bånd og med professionelt kamera tilfører både nostalgi og troværdighed til hele projektet. Pigerne optager sig selv i de helt nære og sårbare scener, mens det top-tunede gear er kørt i stilling til flotte etablerende billeder, der giver god kontrast til de håndholdte selfieoptagelser.
Hele pærevællingen af charmerende teenage dystopier og rebelske udbrud er krydret med et vanvittigt sprødt soundtrack, der tydeligvis er nøje udvalgt til helt præcist at ramme den sindsstemning, de otte forskellige piger er i. Alt fra sårbarhed til kækhed og magtesløshed til uovervindelighed kan vækkes alene ved at lytte til filmen. Kombinationen af lydsiden og det generationstro manuskript former ‘Team Hurricanes’ verden, der i levende billeder rummer alle regnbuens farver og alle teenagelivets facetter.