Den nyeste Sony/Marvel pengesæk af en gyser/action/buddy-cop/sci-fi/superhelt/anti-helt-komedie, som ikke får til nogle af delene.
Efter at have læst de mange dårlige anmeldelser, set de pinligt dårlige trailere og hørt om den bizarre fejde mellem Venom-fans og Lady Gaga-fans (hvis du ikke har hørt om det, bør du google Venom vs Lady Gaga) havde jeg mildt sagt lave forventninger til denne film. Det jeg glædede mig mest til var faktisk at høre den elendige sang, Eminem har lavet til den, som desværre ikke kommer før rulleteksterne. Men selv det kunne ikke redde denne film fra sin egen middelmådighed.
Venom fortæller historien om Eddie Brock (Tom Hardy). Den ærlige reporter, der forsvarer de undertrykte, og som havner i konflikt med et stort ondt selskab. I processen mister han alt inklusiv sin kærlighedsinteresse (Michelle Williams), men bliver inficeret af en overjordisk parasit, som kalder sig Venom. Sammen tager Venom og Eddie kampen op mod det onde selskab, og prøver at få Eddies forlovede tilbage.
Ubeslutsomt rod
Eddie Brocks egne ord kan fint bruges til at beskrive filmen: ”My leg was broken, but now it is not broken”. Venom er et usammenhængende rod af en film, som lider af en akut mangel på retning, mening og motivation hos karaktererne. Den formår aldrig helt at bestemme sig for, hvad den vil være. Den hopper frem og tilbage mellem forsøgsvis gyser, action, buddy-cop og flere genrer, som jeg ikke orker at remse op her. Det er ikke nødvendigvis noget galt i at eksperimentere på tværs af genrer, men når ingen af elementerne er særlig gode, kommer man ikke langt.
Det eneste, som er bare lidt interessant, er de visuelle effekter til parasitten Venom og hans overjordiske modspiller Riot. Desværre bliver man selv der for træt, og action-scenen mod slutningen bliver bare visuel støj, de eneste gange, man kan klare at følge med, er når det er i slowmotion.
Kaos ved skrivepulten
Det er sjældent et godt tegn at se så mange manuskriptforfattere krediteret. Det er, så man ville ønske, at en overjordisk parasit fra en planet, hvor de skriver gode filmmanus, i stedet for at bide hovedet af folk havde meldt sig hos manuskriptforfatterene for at hjælpe dem.
For at retfærdiggøre at lave en film om Venom uden Spider-Man, må man vise, at han er en interessant karakter, og det præsterer filmen ikke. Venom markedsføres som en film om en anti-helt, samtidig med, at selve filmen kæmper hårdt for at vise at hovedkarakteren egentlig er en good-guy. Ikke engang Tom Hardy, som har en vildt god track record, klarer at gøre noget interessant ud af den flade karakter Eddie Brock. Han har ingen udvikling, dette på trods af alt det, han gennemgår både fysisk og psykisk. Det hele føles bare formelbaseret og kynisk.
Dog er det en formel, som virker. Venom har knust box office-rekorder for oktober i USA, og kommer nok også til at gøre det vældig godt i resten af verden. Bare synd, det kræver så liden indsats fra manusforfatternes side.
Foto: United International Pictures